BAŞARISIZLIĞI ASLA KABULLENMEMİŞ DÜNYACA ÜNLÜ 5 BAŞARILI İNSAN

BAŞARISIZLIĞI ASLA KABULLENMEMİŞ  DÜNYACA ÜNLÜ 5 BAŞARILI İNSAN


  İnsan hayatı iniş ve çıkışlarla doludur. Kimi zaman iş hayatında başarılı oluyor, kimi zamanda dibe vuruyoruz. Başarısız olduğumuzda önemli olan yılmamak ve kendini toplayarak tekrar yükselişi sağlamaktır. Şimdi dünyaca tanınan ve çok zengin olan insanların hayat öykülerine bakacağız.



1-BİLL GATES

Tahminen Traf-O-Data isimli cihazı hiç birimiz duymamışızdır. Bu cihaz, trafik kasetlerini inceleyerek verimli bilgilere dönüştürüyor. Bill  Gates ve arkadaşı Paul Allen,  bu cihazı ülkelere satmaya çalışıyordu,
ama bir orun vardı. Traf-O-Data hiç çalışmıyordu. Allen sonraki yıllarda Traf-O-Data çok ses getirmese de Microsoft`un ilk ürünlerini birkaç yıl içerisinde çıkarmamızda çok büyük payı oldu diyecekti. Şu anda Microsoft dünyanın en büyük şirketleri arasındadır. Ayrıca Gate de 81 milyar dolarla dünyanın en zengin insanlarından biri. Bunun yanı sıra Bill Gates yardım faaliyetlerinde de bulunuyor. Khan Academy isimli çalışmaya destek vermiştir.

2-Steve Jobs

1983 Yılında şirketini büyütmek isteyen jobs, o zaman pepsinin CEO su olan John Scully’i ‘’ömrünün onuna kadar sadece şekerli su satmak mı istiyorsun yoksa dünyayı değiştirmek mi istiyorsun ‘’?  sözleriyle ikna ederek,  Apple’nin yeni CEO ‘ su haline getiriyor.Aynı sene Apple teknolojik olarak gelişmiş, fakat ticari olarak başarısız olan Apple Lisa’yı piyasaya sunuyor fakat bu ürün teknoloji severleri hayal kırıklığına uğratıyor.Ancak Jobs pes etmeyerek ve NEXT isimli yeni bir firma kuruyor.Yıllar içinde azminden hiçbir şey kaybetmeyen Jobs ,hayatını bir başarı hikayesine çevirerek Apple’ı hepimizin bildiği bugün ki haline getiriyor.

3-STEPHEN KİNG

Korku dünyasının en büyük yazarlarından olan Stephen King, önceleri yalnızca kısa hikayeler yazan bir ingilizce Öğretmeni imiş. İlk romanı Carrie için 2.500 dolarlık (5,170) avansı kabul eden King, 30 kere reddedildikten sonra kitabı yazmaktan vazgeçmiş. Eşinin de desteği ile kitabı yazmayı bitiren king, yüzerce kitabın arasından sıyrılarak çok okunan bir yazar haline gelmiş. Carrie,  bugün ki kere filme uyarlanmış ve STEPHEN Kingi’in en başarılı yapıtları arasında sayılan 350 milyon kopyası olan bir roman.

4-OPRAH WİNFREY

Oprah Winfrey, ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk how programlarından birisi olan ve kendi adıyla anılan The Oprah Winfrey Show’un sunucusu. Televizyon dünyasındaki başarısını film sektöründe de göstermek isteyen Oprah Winfrey, Toni Morrison aynı isimli romanından uyarlanmış olan belovet filminde başrol oynamış ancak film daha ilk haftasından başarısızlığa uğramış. Bu başarısızlık sonrası winfrey depresyona sürüklenmiş fakat oprah winfrey bu durumdan ders çıkartarak, ‘bu başarısızlık bana yapacağım her şeyi yapmayı ve sonra bütün beklentilerimden kurtulmayı öğretti’

 5-ARİANNA HUFFİNGTON

Arianna Huffington, the Huffington Post’un kurucusu. Fakat aynı zamanda Cambridgh Birleşmiş Münazara Topluluğunun ilk yabancı kadın başkanı. Huffington, çok satılanlar arasında yer alan ‘the femalle women ‘ adlı romanını 23 yaşında yayınladı. Amerikan siyasetinde de yeri olan bu başarılı kadın, geçmişte pek çok başarısızlık yaşadı. Örneğin ilk kitabının başarısına rağmen, ikinci kitabı 36 kere reddedilmiş. Daha sonra 2003 yılında girdiği seçimde oyların sadece %0.55’ini alabildi. Başarısızlıklarına pozitif yaklaşan Huffington azimli olduktan sonra her türlü başarılı olabileceğine inanıyor. Başarı kişinin başlangıç noktası ile ulaştığı yer arasındaki farktır.

                                                   Yazan: Fadime ŞEKERCİ

0 yorum: