SAĞLIKLI YAŞAM


                                    SAĞLIKLI YAŞAM



Kalbin dostu sağlığında dostudur

     Yaşam ve sağlık birbirinden ayrılmayan iki olgudur. Yaşamına dikkat etmek isteyen sağlığına her yasta önem vermelidir. Ufacık bir ihmal sağlığı olumsuz etkiler. İnsan gözünde büyütse de  ufacık tedbirlerle sağlığını her zaman kontrol altında tutabilir. Bu tedbirlere örnek olarak spor yapmaya özen göstermeli, yağlı yemekler yenmemeli,  kişisel temizliğe ve cevre temizliğine önem verilmeli, meyve tüketimine özen gösterilmeli, hareket etmeli, bol miktarda su tüketmeli , uykumuza dikkat etmeli ve son olarak kendimize zaman ayırmalıyız . 




     Kısacası bu örneklerden anlaşılacağı gibi küçücük dikkatsizlikler büyük hatalara büyük hatalarda insanin hayatına mal olur . Sağlık denilen büyük hazine gözümüzün önünde de olsa insan fark etmeyi düşünmezse sonra hiç bir zaman o hazineye sahip olamaz. Koca imparator Kanuni Sultan Süleyman'ın sözü gibi: Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi demiştir. Yani her dönemde sağlık bir hazine olmuştur. Ama insan  bu hazineye kaybedince her zaman çok geç olmuştur.





Dengeli beslenme sağlığın
anahtarıdır
 Sağlık sadece  fiziksel olarak değil hayatimizin birçok güzel yanlarına da etki eder. Mutlu ve huzurlu olmak isteyen insan bunu bir omur boyu yasamak isteyen insan sağlığına dikkat etmeli elindekilerin değerini bilmelidir. Çünkü zamanında yaptığı veya yapacağı olumsuzluklar  yaşayacağı  mutlulukları yarıda bırakır.




MUTLULUK + HUZUR + SPOR + ÖZEN = SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAM 

   

 Yazar: Elif Duygu CAN

0 yorum: